opc_loader

Landport AGM accu 's

Landport Europe

Landport is opgericht in 1993 en sindsdien zijn zij  uitgegroeid tot Europees accuspecialist.

Zij bieden een totaal assortiment accu's en accu-gerelateerde producten zoals laders en accessoires waarmee ze voor nagenoeg iedere toepassing een oplossing kunnen bieden. Landport is momenteel succesvol actief in 30 Europese landen.

Wat is een AGM accu ?

AGM accu's VRLA accu’s of ook wel SLA accu’s genoemd (VRLA= Valve Regulated Lead Acid of SLA= Sealed Lead Acid). Deze termen verwijzen naar veiligheidsventielen in de deksel van de accu. Een AGM wordt ook wel een vliesaccu genoemd.

In AGM (Absorbed Glass Mat) accu’s wordt het elektrolyt op zijn plaats gehouden door middel van een scheidingsvlies. Daarom worden deze ook wel vliesaccu’s genoemd. Dat vlies bestaat uit een matje van glasvezel en werkt als een spons. De werking is gebaseerd op de capillaire eigenschappen van het vlies. De accu’s kunnen worden uitgevoerd met zeer dunne scheidingsvliezen, waardoor de interne weerstand laag is. Dat betekent dat bij een kleine omvang een hoog vermogen kan worden bereikt, waardoor dit type een ideale accu is voor veel diverse toepas