opc_loader

AGM batterijen .

Wat is een AGM accu ?

AGM accu's VRLA accu’s of ook wel SLA accu’s genoemd (VRLA= Valve Regulated Lead Acid of SLA= Sealed Lead Acid). Deze termen verwijzen naar veiligheidsventielen in de deksel van de accu. Een AGM wordt ook wel een vliesaccu genoemd.

Bent u op zoek naar een Lead-carbon batterij of een Gel batterij  contacteer ons dan voor de prijzen

In AGM (Absorbed Glass Mat) accu’s wordt het elektrolyt op zijn plaats gehouden door middel van een scheidingsvlies. Daarom worden deze ook wel vliesaccu’s genoemd. Dat vlies bestaat uit een matje van glasvezel en werkt als een spons. De werking is gebaseerd op de capillaire eigenschappen van het vlies. De accu’s kunnen worden uitgevoerd met zeer dunne scheidingsvliezen, waardoor de interne weerstand laag is. Dat betekent dat bij een kleine omvang een hoog vermogen kan worden bereikt, waardoor dit type een ideale accu is voor veel diverse toepassingen.

AGM batterijen zijn zeer betrouwbaar en sterk , aangezien zij minder zuur bevatten maar in geconcentreerde vorm , zijn zij iets lichter van gewicht .

De AGM batterij zijn onderhoudsarm , qua prijs zijn zij voordeliger dan de vorige generatie gel batterijen .

Zij kunnen zeer hoge startstromen afgeven en kunnen diep ontladen worden , ze zijn zeer geschikt voor zware toepassingen ,ook in hoogtewerkers , intern transport , maar ook als energieopslag bij een installatie met zonnepanelen zoals off grid installaties of eiland systemen .

AGM batterij toepassingen :

Een AGM batterij , mag ook diep ontladen worden zonder dat dit een probleem oplevert voor de batterij , gewoon terug opladen en de cyclus kan opnieuw . De AGM batterij is momenteel de veiligste batterij om bvb. te dienen als woon/ leefbatterij in kamperwagens , boten enz. ook is deze zeer geschikt voor het laden door middel van zonnepanelen ,een windmolen  om zo u te voorzien van een backup of een volledig off grid systeem zodat u niet afhankelijk bent van een electriciteitsnet .

Tijdens het laden of ontladen ontstaan er geen gevaarlijke dampen of gassen bij een agm batterij  aangezien dit een volledig gesloten batterij is , een semi tractie batterij daarentegen kan wel dampen geven bij het laden of ontladen , daarom kan deze best enkel op goed geventileerde plaatsen gebruikt worden .

Daardoor zijn deze AGM batterijen ook ideaal voor bvb vakantiehuisjes die geen netaansluiting voorhanden hebben .

Deze laders , zonnepanelen enz hebben wij ook in het gamma . vraag ons meer info .

De Agm batterijen hebben ook een hoog startvermogen en kunnen hierdoor dus ook als start batterij gebruikt worden , deze vinden hun toepassing bvb in start-stopsystemen van auto's , maar ook als u kleine afstanden rijd is deze agm batterij een aanrader ( voor wagens met een kleinere batterij is er een andere categorie  op de webshop)

In invalidewagens of electrische scooters worden ook AGM batterijen gebruikt , zelfs in waterscooters.

AGM accu's / AGM batterijen kunnen tot 80% ontladen worden en kunnen nadien weer moeiteloos bijgeladen worden . Dit maakt dat de AGM accu's zo veelzijdig inzetbaar zijn.

Staat de door u gezochte batterij of accu er niet bij geef ons dan een seintje , wellicht hebben we hem ; of kan hij besteld worden .

Rebulb.be levert u kwaliteits  AGM batterijen aan een goede prijs.

  De accuspanning moet minimaal 10,5 Volt zijn voor garantie aanvraag, bij deze spanning kan het zijn dat er een celsluiting in zit.
Als een accu onder de 10 Volt komt  is dan betekend dit dat  de accu te diep is ontladen (valt buiten de garantie). Waarschijnlijk is er dan ergens een probleem met uw installatie  (of gebruikersfout).