opc_loader

Wat zijn de verschillen bij netgekoppeld of off grid zonnepaneelinstallaties

Bij de netgekoppelde installatie draait de energiemeter terug wanneer er productie is van de zonnepanelen , en draait deze weer normaal bij afname . Hiervoor is geen speciale energiemeter vereist . Voor het plaatsen van zonnepanelen hoeft u geen bouwvergunning of dergelijke aan te vragen .

Bij de netonafhankelijke systemen ( off-grid )  ,  word  de opgeleverde  zonne- energie opgeslagen in speciale  batterijen de batterijbank genaamd  , dit al naargelang de capaciteit en het benodigde vermogen in 12 volt of 24 Volt , bij de  grotere installaties word 48 V of meer toegepast .

Deze opgeslagen zonne-energie word dan weer gebruikt wanneer u ze nodig heeft , dan word de energie uit de batterijen terug omgezet in 230 V ac net zoals u gewoon bent vanuit een stopcontact . Op deze manier bent u volledig onafhankelijk van een leverancier of van het net , de mogelijkheid bestaat wel om eventueel terug te leveren aan het elektriciteitsnet ( al naargelang welk systeem ) De zonnepaneel off grid systemen worden niet met extra belastingen belast , deze zijn volledig vrijgesteld .

 Op deze pagina zijn er enkele voorbeelinstallaties voorgesteld dewelke al deze functies omvatten ( off grid / terugleveren / laden via net of generator enz. ) wenst u een off-grid installatie op maat en met de functies die u nodig heeft dan is het aangewezen om met ons contact op te nemen zodat wij u een gepast voorstel kunnen doen al naargelang uw wensen / behoeften . Dit kan van een eenvoudig systeem van bvb 300w voor wat verlichting in een stal / tuinhuis tot een woning / buitenverblijf of zelfs een fabriek .

Wij bieden ook systemen aan met een thuisbatterij ( Li-ion) vraag ons een voorstel afgestemd op uw behoeften .

Contacteer ons gerust voor meer info en advies .

Artikel 1 tot 13 (van de 13 artikelen). Resultaat:1
999,00 899,00
Deze set omvat : 1 zonnepaneel POLY 280 wp 1 platdaksteun of steunen voor metalen golfplaat 1 solar lader 2x5 m solar kabel 1 zuivere sinusomvormer 12v 1000 W 1  batterij 1300 w 1 aansluitset 2 x 1.5 m aansluitkabel omvormer 2 x 1m aansluitkabel solar lader
2.175,00
Heeft u een buitenverblijf waar er geen net aansluiting mogelijk is of komt deze door de afstand naar de aansluiting te duur ? Hebt u nood aan elektriciteitsvoorzieningen in een stal of afgelegen locatie ? Dan is dit systeem een geschikte oplossing !! Wij maken deze systemen ook op maat volgens uw wensen en dit tot maar liefst  800 KVA  . Voor vijvers kunnen deze systemen ook gebruikt worden om de pompen en of beluchting op aan te sluiten , aangezien deze een groot elektrisch...
Artikel 1 tot 13 (van de 13 artikelen). Resultaat:1

Met het productieoverschot van uw zonnepanelen word er tijdens de dag de thuisbatterij opgeladen , zodoende worden deze reserves gebruikt op het moment dat u deze nodig heeft , dit zonder uw elektriciteitsmeter te gebruiken .Zo kan u uw eigen verbruik dankzij deze thuisproductie  en verbruik optimaliseren , tot zelfs 80% .

Vanaf januari 2018 word het in Brussel interessant om een thuisbatterij te overwegen , Vanaf dan gaat men daar alvast starten met de bi directionele meter met vergoeding voor energieproductie .

In Vlaanderen en Wallonië heeft  u door toevoeging van een bi-directionele meter , dankzij een thuisbatterij wel de mogelijkheid om uit het systeem van het prosumententarief te stappen .

Hierdoor word de thuisbatterij  een zeer interessante investering .

Alsook heeft u dankzij de thuisbatterij steeds een noodsysteem in huis hetgeen uw verlichting , verwarming enz. kunnen blijven functioneren , vooral in landelijke gebieden die vaker te kampen hebben met stroompannes is dit een interessante aanvulling .

Het is mogelijk om onze sytemen te gebruiken met uw reeds geplaatste zonnepaneelinstallatie , contacteer ons gerust voor een vrijblijvend voorstel .

Zonnepanelen zonder taksen , zelf uw energie opslaan , zelf uw energie opslaan en gebruiken wanneer nodig , belastingsvrije zonnepanelen