opc_loader

zonnepaneel off grid , hybride systeem

Wat zijn de verschillen bij netgekoppeld of off grid zonnepaneelinstallaties

Bij de netgekoppelde installatie draait de energiemeter terug wanneer er productie is van de zonnepanelen , en draait deze weer normaal bij afname . Hiervoor is geen speciale energiemeter vereist . Voor het plaatsen van zonnepanelen hoeft u geen bouwvergunning of dergelijke aan te vragen .

Bij de netonafhankelijke systemen ( off-grid )  ,  word  de opgeleverde  zonne- energie opgeslagen in speciale  batterijen de batterijbank genaamd  , dit al naargelang de capaciteit en het benodigde vermogen in 12 volt of 24 Volt , bij de  grotere installaties word 48 V of meer toegepast .

Deze opgeslagen zonne-energie word dan weer gebruikt wanneer u ze nodig heeft , dan word de energie uit de batterijen terug omgezet in 230 V ac net zoals u gewoon bent vanuit een stopcontact . Op deze manier bent u volledig onafhankelijk van een leverancier of van het net , de mogelijkheid bestaat wel om eventueel terug te leveren aan het elektriciteitsnet ( al naargelang welk systeem ) De zonnepaneel off grid systemen worden niet met extra belastingen belast , deze zijn volledig vrijgesteld .

 Op deze pagina zijn er enkele voorbeelinstallaties voorgesteld dewelke al deze functies omvatten ( off grid / terugleveren / laden via net of generator enz. ) wenst u een off-grid installatie op maat en met de functies die u nodig heeft dan is het aangewezen om met ons contact op te nemen zodat wij u een gepast voorstel kunnen doen al naargelang uw wensen / behoeften . Dit kan van een eenvoudig systeem van bvb 300w voor wat verlichting in een stal / tuinhuis tot een woning / buitenverblijf of zelfs een fabriek .

Wij bieden ook systemen aan met een thuisbatterij ( Li-ion) vraag ons een voorstel afgestemd op uw behoeften .

Contacteer ons gerust voor meer info en advies .

Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
825,00
Deze Off grid zonnepaneelkit van 300 W is ideaal als er geen net aansluiting aanwezig is of mogelijk is . Dit systeem kan ook als back-up systeem bij stroomuitval gebruikt worden. Het voorgestelde systeem heeft een PV vermogen van 300 Wp waarvoor wij een Monokristalijn paneel hebben voorzien omwille van de goede eigenschappen voor dit soort toepassingen. Het vermogen dat u kan gebruiken voor het aansluiten van uw toestellen bedraagt 300 W bij 230 V ac ( zwaardere systemen kunnen wij...
1.045,00
Deze Off grid zonnepaneelkit van 1000 W is ideaal als er geen net aansluiting aanwezig is of mogelijk is . Dit systeem kan ook als back-up systeem bij stroomuitval gebruikt worden. Het voorgestelde systeem heeft een PV vermogen van 365 Wp waarvoor wij een Monokristalijn paneel hebben voorzien omwille van de goede eigenschappen voor dit soort toepassingen. Het vermogen dat u kan gebruiken voor het aansluiten van uw toestellen bedraagt 1000 W bij 230 V ac ( zwaardere systemen kunnen wij...
2.405,00
Heeft u een buitenverblijf waar er geen net aansluiting mogelijk is of komt deze door de afstand naar de aansluiting te duur ? Hebt u nood aan elektriciteitsvoorzieningen in een stal of afgelegen locatie ? Dan is dit systeem een geschikte oplossing !! Wij maken deze systemen ook op maat volgens uw wensen. Voor vijvers kunnen deze systemen ook gebruikt worden om de pompen en of beluchting op aan te sluiten , aangezien deze een groot elektrisch dag verbruik hebben . Het aangeboden systeem...
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

Met het productieoverschot van uw zonnepanelen word er tijdens de dag de thuisbatterij opgeladen , zodoende worden deze reserves gebruikt op het moment dat u deze nodig heeft , dit zonder uw elektriciteitsmeter te gebruiken .Zo kan u uw eigen verbruik dankzij deze thuisproductie  en verbruik optimaliseren , tot zelfs 80% .

Vanaf januari 2018 word het in Brussel interessant om een thuisbatterij te overwegen , Vanaf dan gaat men daar alvast starten met de bi directionele meter met vergoeding voor energieproductie .

In Vlaanderen en Wallonië heeft  u door toevoeging van een bi-directionele meter , dankzij een thuisbatterij wel de mogelijkheid om uit het systeem van het prosumententarief te stappen .

Hierdoor word de thuisbatterij  een zeer interessante investering .

Alsook heeft u dankzij de thuisbatterij steeds een noodsysteem in huis hetgeen uw verlichting , verwarming enz. kunnen blijven functioneren , vooral in landelijke gebieden die vaker te kampen hebben met stroompannes is dit een interessante aanvulling .

Het is mogelijk om onze sytemen te gebruiken met uw reeds geplaatste zonnepaneelinstallatie , contacteer ons gerust voor een vrijblijvend voorstel .

Zonnepanelen zonder taksen , zelf uw energie opslaan , zelf uw energie opslaan en gebruiken wanneer nodig , belastingsvrije zonnepanelen