opc_loader

Zonnepanelen sets doe het zelf

Verhoog de EPB van uw woning / appartement en bespaar op de kosten door deze handige doe het zelf zonnepaneel kits.

Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1

Met deze zelfbouwkits kan u zeer eenvoudig zelf zonnepanelen plaatsen . U bespaart niet enkel energie maar ook geld omdat u de werkuren van het plaatsen niet dient te betalen . Dit is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee .

U kan met deze doe het zelf zonnepaneel sets makkelijk een deel van uw elektrisch verbruik opwekken of zelfs het volledige verbruik . Als u niet goed weet welke zonnepanelen set geschikt voor u is dan kan u ons steeds contacteren en dan zullen we u bijstaan in uw keuze , om samen te bekijken wat voor u de beste oplossing is om uw woning of buitenverblijf te voorzien van zonnepanelen.

In deze categorie bieden wij de netgekoppelde zonnepaneel systemen aan , dus met teruglevering aan het net , deze zonnepaneel kits zijn verkrijgbaar met ofwel 1 centrale omvormer of met micro omvormers . Bij de sets met de centrale omvormer word de omvormer in de buurt van de zekeringkast geplaatst , de door de zonnepanelen opgewekte energie word hiervoor met speciale solarkabels naar deze omvormer gebracht om hierdoor omgezet te worden in netspanning . De meeste van deze zonnepaneelomvormers zijn koppelbaar met uw Wifi netwerk en kunnen zo eenvoudig gemonitord worden . Bij de zonnepaneel pakketten met micro omvormers is de uiteindelijke werking identiek enkel worden deze micro omvormers mee achter de zonnepanelen geplaatst , deze worden rechtstreeks aan de zonnepanelen aangesloten , vanaf de micro omvormers word er een kabel gelegd tot aan uw zekeringbord en aangesloten op dezelfde manier als bij de centrale omvormer .

Met behulp van de micro omvormers kan u dus ruimte besparen , dit systeem is iets makkelijker om zelf te plaatsen , omdat deze kleine omvormers elk hun eigen MPPT tracker hebben word uit elk zonnepaneel apart het maximale vermogen uitgehaald ( zelfs bij minder zonlicht of deels schaduw ).

De centrale zonnepaneelomvormers zijn voorzien van 1 of 2 mppt trackers voor het gehele systeem , afhankelijk van het type en het aantal strings .

Beide systemen worden zo door ons voorbereid dat zelfplaatsing van de zonnepanelen zeer eenvoudig is . Zowel bij plat dak of pannedak montage worden alle bouten , moeren , klemmen om de zonnepanelen vast te zetten bijgeleverd . De solar bekabeling word eveneens voorzien van de speciale MC4 stekkers , zodat de kabels enkel maar in te pluggen zijn .

Indien u wenst dat wij na de zelfplaatsing door u , de installatie komen nakijken, in dienst stellen en elektrisch aansluiten dan kan dit mits een kleine meerprijs , bij vragen aarzel niet en contacteer ons .

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Om dat te weten, moet je eerst je verbruik kennen. Voor een gemiddeld gezin is dat ongeveer 3.500 kilowattuur per jaar.

Vervolgens kijk je naar het vermogen van de panelen.

Indien mogelijk, plaats je net zoveel panelen zodat je evenveel stroom opwekt dan je verbruikt.

De meeste panelen hebben ondertussen een vermogen van 300 wattpiek (dit is de meeteenheid die gehanteerd wordt om het vermogen van zonnepanelen aan te geven) en leveren ongeveer 270  kilowattuur per jaar per zonnepaneel . Een gemiddelde installatie telt dus 13 panelen.

Als er geen 13 panelen op je dak kunnen, kan je ook kiezen voor panelen met een groter vermogen Zoals de 320 WP of 350 WP panelen.

De grootte van je dak bepaalt mee het aantal panelen.